Vijci sa seoskom salatom | zarpanews.gr

Tjestenini dodamo sastojke seoske salate i imamo svježe i ukusno jelo. Možete ga uživati ​​i hladnog, poput salate od tjestenine.

spreman za 30′

od strane Dine Nikolaou

Materijali

1 paket vijaka

½ šalice maslinovog ulja

2 režnja češnjaka prerezana na pola

400 g cherry rajčice, oprane, posušene, prerezane na pola

3-4 žličice. žlica balzamičnog octa, po mogućnosti bijelog

300 g kriška po izboru, narezati na male kockice

2 svježa luka, tanko narezana

½ šalice sušene rajčice u ulju, ocijeđene, nasjeckane

3 žličice kapare za juhu oprati, dobro ocijediti

½ šalice ugrušaka maslina

1 šalica svježeg lišća metvice, nasjeckanog

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Vijke skuhajte al dente u puno slane vode, ocijedite i ostavite sa strane.

U velikoj tavi koja se ne lijepi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i pirjajte češnjak pola minute, dok samo ne pusti svoju aromu u ulju. Bacite ga i u tavu dodajte cherry rajčice, sol i papar. Pirjajte ih 3-4 minute dok ne počnu omekšati, a kora im se naborati. Deglazirajte balzamičnim octom, lagano promiješajte i maknite s vatre.

U veliku zdjelu za salatu ulijte šarafe i pirjane cherry rajčice, zajedno s umakom od tave.

Dodajte feta sir, mladi luk, sušene rajčice, kapare, masline, metvicu, sol i papar, promiješajte i ostavite da se dobro ohladi i prožme arome.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki