Tjestenini dodamo sastojke seoske salate i imamo svježe i ukusno jelo. Možete ga uživati i hladnog, poput salate od tjestenine.
spreman za 30′
od strane Dine Nikolaou
Materijali
1 paket vijaka
½ šalice maslinovog ulja
2 režnja češnjaka prerezana na pola
400 g cherry rajčice, oprane, posušene, prerezane na pola
3-4 žličice. žlica balzamičnog octa, po mogućnosti bijelog
300 g kriška po izboru, narezati na male kockice
2 svježa luka, tanko narezana
½ šalice sušene rajčice u ulju, ocijeđene, nasjeckane
3 žličice kapare za juhu oprati, dobro ocijediti
½ šalice ugrušaka maslina
1 šalica svježeg lišća metvice, nasjeckanog
sol, svježe mljeveni papar
Postupak
Vijke skuhajte al dente u puno slane vode, ocijedite i ostavite sa strane.
U velikoj tavi koja se ne lijepi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i pirjajte češnjak pola minute, dok samo ne pusti svoju aromu u ulju. Bacite ga i u tavu dodajte cherry rajčice, sol i papar. Pirjajte ih 3-4 minute dok ne počnu omekšati, a kora im se naborati. Deglazirajte balzamičnim octom, lagano promiješajte i maknite s vatre.
U veliku zdjelu za salatu ulijte šarafe i pirjane cherry rajčice, zajedno s umakom od tave.
Dodajte feta sir, mladi luk, sušene rajčice, kapare, masline, metvicu, sol i papar, promiješajte i ostavite da se dobro ohladi i prožme arome.
časopis za masline.gr