Vinska panceta s paprom Florinis, jabučnim octom, medom i senfom

Ukusni su, ekonomični i skuhani u tavi i na mnogo različitih načina u nekoliko minuta. Za pancetu od svinjetine razlog je što ih kuhamo sa slatko-kiselim umakom i poslužujemo s pirjanim prokulicama, a izbjegavamo pržene krumpiriće. Ako ih ipak preferirate, savršeno će pristajati uz vašu hranu…

od Ioanne Stamoulos

Spremno za 30′

Materijali

1.000-1.200g. svinjska panceta

1 Florin papar, narezan na kockice

3 žličice jabučnog octa

1 žličica žlica meda

2 žličice juha od senfa

1 kavena šalica maslinovog ulja

2 češnja češnjaka, otopljena

1 srednja glavica luka, sitno nasjeckana

1 šalica bijelog vina

1 žličica jušna žlica nasjeckanog timijana ili origana

Postupak

Pancetu posolite, popaprite i zagrijte polovicu maslinovog ulja u širokom i plitkom loncu ili dubljoj tavi. U vruće ulje ubacite dijelove pancete i popržite ih s obje strane. Ostavite ih sa strane.

U tavu dodajte ostatak maslinovog ulja i dodajte češnjak, luk i papar. Pirjajte 2 minute i dodajte meso. Pospite majčinom dušicom ili origanom. Deglazirajte vinom i kada alkohol ispari dodajte med pomiješan sa senfom i jabučnim octom. Kuhajte namirnice još 5 minuta dok se umak ne zgusne. Poslužite jelo na tanjure, uz prokulicu prokuhanu i propirjanu na žlici maslaca.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki