Vrući napitak od bijele čokolade | zarpanews.gr

Vruća čokolada je najukusniji zimski napitak: slatka, zaparena i kremasta.

Za ljubitelje bijele čokolade danas pripremamo bogat, ukusan i ukusan napitak. Gusto, nježnog okusa, baršunaste teksture i profinjenog mirisa.

Materijali

Za čokoladu

400 gr. mlijeko

200 gr. bijela čokolada

30 gr. kukuruzni škrob

20 gr. kondenzirano mlijeko po želji

Za ukras

50 gr. šlag

2 žlice nasjeckanih pistacija

Provedba

Bijelu čokoladu usitnite nožem dok ne postane sitne listiće. Kukuruzni škrob otopite u hladnom mlijeku ili mlijeku sobne temperature miješajući pjenjačom pa sve prebacite u lonac na laganu vatru uz neprestano miješanje.

Kad prokuha dodajte nasjeckanu bijelu čokoladu, kondenzirano mlijeko (koje će čokoladi dati mliječni okus) i nastavite miješati dok se ne otopi. Nastavljamo kuhati dok ne dobijemo malo gustu konzistenciju.

Vrući napitak ulijte u šalice i po želji ukrasite žlicom šlaga i šakom nasjeckanih pistacija.

Savjeti

Bijela čokolada je slađa od tamne, pa možda ne trebate dodavati šećer u recept.

Svojoj vrućoj čokoladi možete dati aromatičan dodir dodavanjem mljevenog cimeta.

Nasjeckane pistacije možete zamijeniti nasjeckanim lješnjacima.

Ako nemate kukuruzni škrob, možete koristiti krumpirov škrob, ali ne zaboravite da ovi proizvodi imaju različite sposobnosti zgušnjavanja. Krumpirov škrob čini konzistenciju čokolade sličnom pudingu.

Vruća čokolada savršena je kao dodatak mirisnim kolačićima za umakanje, poput kolačića s komadićima čokolade ili kolačića s crvenim voćem.

Preporučamo ga konzumirati toplog. Ne preporučujemo hlađenje ili zamrzavanje.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki