Za koliko dana treba konzumirati kuhanu piletinu?

Među najjednostavnijim, najbržim i najpopularnijim opcijama, piletina je na tjednom rasporedu gotovo svakog kućanstva. Posebno za male obitelji ili samce, cijelo pile je dovoljno da im osigura hranu za više od jednog dana.

Ali što je s podgrijanom piletinom i koliko dana nakon kuhanja je možete jesti radi vlastite sigurnosti?

Za koliko dana treba konzumirati kuhanu piletinu?

Odgovor je vrlo jednostavan, kako objašnjava healthdigest.com. Ako je kuhana piletina stajala u hladnjaku 3-4 dana, sigurna je za jelo. Osim toga, riskirate protiv patogenih bakterija koje mogu uzrokovati bolesti koje se prenose hranom. Ali što ako ste zaboravili kada ste točno pojeli ostatak te polupečene piletine u hladnjaku?

Vaša vam osjetila zapravo mogu dati prilično dobru ideju o tome je li vrijeme da to odbacite ili nije. Ako dođe do bilo kakve promjene u miris ili izgled, poput sluzave površine, mirisa koji se “odvaja” ili se pojavila plijesan, trebate ga baciti. Nemojte ga isprobavati kako biste saznali je li sigurno za jelo.

Imajte na umu da piletinu ostavljenu u hladnjaku mogu zaraziti 2 različite vrste bakterija. Onaj koji je patogen i može uzrokovati ozbiljne bolesti a drugi koji provocira izmjena. Prvi (i najozbiljniji) tip se ne može vidjeti, pomirisati ili okusiti. Dakle, ako ste u nedoumici, najbolje rješenje je baciti piletinu.

Kuhanu piletinu treba čuvati u hermetički zatvorenim posudama

Ako znate da nećete moći pojesti cijeli pileći obrok u roku od nekoliko dana, možete spriječiti kvarenje—i bacanje—tako da ga stavite u zamrzivač. “Možete zamrznuti kuhanu piletinu na duže vrijeme”, rekla je Jane Cook, osnivačica bloga o hrani i održivosti Hungry City Hippy, za Woman+home.

“Ali bit će boljeg okusa ako se pojede u roku od tri do šest mjeseci. Ako se zamrzne na dulje vrijeme, i dalje će biti sigurno za jelo, ali tekstura se možda malo promijenila – radije bih ga dodao u juhu ili curry u ovom scenariju, tako da ostane vlažan.” Također možete zamrznuti pileće kosti i kožu kako biste ih koristili za pripremu domaćeg temeljca u nekom trenutku u budućnosti.

U svakom slučaju, piletina, sirova ili kuhana, treba čuvati u hermetički zatvorenoj posudi i u hladnjaku na 4 stupnja Celzija ili nižoj.

zvijer vijesti.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki