Zagreba Lajfhaki

Zapečene palačinke s ricottom i špinatom

Ako volite palačinke, onda imamo savršen recept za vas.

Možda smo navikli na palačinke u slatkoj varijanti, ali one postaju jednako ukusne i slane. Rezultat je kremasto, mekano, sirasto jelo za kojim će svi poludjeti.

Materijali

4 jaja

250 gr. brašno

500 ml mlijeka

250 gr. ricotta

250 gr. špinat skuhati i iscijediti

1 žlica ribanog parmezana

100 gr. sir mozzarella narezan na kockice

Muškatni oraščić

500 ml bešamela spremno

Provedba

Razbijte jaja u zdjelu, dodajte prstohvat soli i počnite miksati. Ulijte otopljeni maslac i malo po malo dodajte brašno: dobit ćemo vrlo gusto tijesto. U ovom trenutku nastavljamo s miješanjem i malo po malo ulijevamo mlijeko.

Uzimamo drugu zdjelu i pasiramo tijesto kroz sito da ne bude grudica. Za kuhanje zagrijte neprijanjajuću tavu, premažite dno lagano maslacem i uklonite višak listom upijajućeg papira. Smjesu sipati malo po malo. Pustite da kuha na srednjoj vatri minutu, a zatim okrenite palačinku na drugu stranu još jednu minutu.

U zdjeli vilicom zgnječite ricottu i dodajte kuhani i ocijeđeni špinat, parmezan, mozzarellu, prstohvat soli i muškatni oraščić. Dobro izmiješati i puniti palačinke.

Uzmite tepsiju i na dno stavite malo bešamela. Sada i palačinke premažite bešamelom, na svaku palačinku po žlicu nadjeva pa zatvorite palačinke i stavite u tepsiju. Zatim prelijte ostatkom bešamela da prekrije sve palačinke i završite naribanim sirom. Stavite tepsiju u pećnicu i pecite na 180-190°C oko 30 minuta.

Uživati.

jenny.gr

Exit mobile version