Ako volite palačinke, onda imamo savršen recept za vas.
Možda smo navikli na palačinke u slatkoj varijanti, ali one postaju jednako ukusne i slane. Rezultat je kremasto, mekano, sirasto jelo za kojim će svi poludjeti.
Materijali
4 jaja
250 gr. brašno
500 ml mlijeka
250 gr. ricotta
250 gr. špinat skuhati i iscijediti
1 žlica ribanog parmezana
100 gr. sir mozzarella narezan na kockice
Muškatni oraščić
500 ml bešamela spremno
Provedba
Razbijte jaja u zdjelu, dodajte prstohvat soli i počnite miksati. Ulijte otopljeni maslac i malo po malo dodajte brašno: dobit ćemo vrlo gusto tijesto. U ovom trenutku nastavljamo s miješanjem i malo po malo ulijevamo mlijeko.
Uzimamo drugu zdjelu i pasiramo tijesto kroz sito da ne bude grudica. Za kuhanje zagrijte neprijanjajuću tavu, premažite dno lagano maslacem i uklonite višak listom upijajućeg papira. Smjesu sipati malo po malo. Pustite da kuha na srednjoj vatri minutu, a zatim okrenite palačinku na drugu stranu još jednu minutu.
U zdjeli vilicom zgnječite ricottu i dodajte kuhani i ocijeđeni špinat, parmezan, mozzarellu, prstohvat soli i muškatni oraščić. Dobro izmiješati i puniti palačinke.
Uzmite tepsiju i na dno stavite malo bešamela. Sada i palačinke premažite bešamelom, na svaku palačinku po žlicu nadjeva pa zatvorite palačinke i stavite u tepsiju. Zatim prelijte ostatkom bešamela da prekrije sve palačinke i završite naribanim sirom. Stavite tepsiju u pećnicu i pecite na 180-190°C oko 30 minuta.
Uživati.
jenny.gr