Zagreba Lajfhaki

Zašto ne biste trebali prati svoju dasku za rezanje deterdžentom za pranje posuđa

Postoji još jedan način pranja daske za rezanje koji je puno sigurniji

Daske za rezanje važan su kuhinjski alat i neophodan mnogo puta tijekom pripreme hrane. Budući da se na njih reže sve – od svježeg povrća do sirovog mesa – nije naodmet znati ih jako dobro oprati.

Međutim, ako mislite da će ih malo vruće vode i deterdženta za suđe očistiti, onda imamo loše vijesti za vas.

Čak i ako dasku za rezanje stavite u perilicu posuđa ili je izribate vrućom vodom i deterdžentom za posuđe, bakterije opasne po zdravlje koje se nakupljaju na njoj ne nestaju tako lako.

Stručnjaci kažu da tekući deterdžent za pranje posuđa ne može prodrijeti kroz hladnu površinu daske za rezanje i dobro je očistiti čak ni uz pomoć tople vode.

Za učinkovito čišćenje vaše daske za rezanje potrebno vam je nešto jače: izbjeljivač! Stručnjaci predlažu da dasku za rezanje umočite u posudu s izbjeljivačem i ostavite je tamo da se dezinficira. To je jedini način da učinkovito ubijete bakterije i izbjegnete prijenos klica na drugu hranu koju biste u budućnosti mogli pripremati na dasci za rezanje.

spirossoulis.com

Exit mobile version