Zagreba Lajfhaki

Zato što su sendviči koje kupimo ukusniji od naših

Koji god bio vaš omiljeni sendvič, bilo da je to club sendvič ili sendvič s piletinom, vjerojatno su vas razočarali oni koje napravite kod kuće u usporedbi s onima koje kupujete izvana. Zato imamo savjete kako svoje domaće sendviče učiniti ukusnijima.

Kruh

Prije svega kruh! Ne želimo da bude premekano, da ne drži sastojke između sebe, ni pretvrdo, da ne grize lako. Prodavaonice sendviča veliku pozornost pridaju izboru kruha iz pekara i obično koriste različite vrste, dok neke trgovine rade vlastiti kruh. Dakle, nije lako pronaći nešto slične kvalitete u supermarketu. Zato odaberite dobru pećnicu.

Rezanje

Nitko nema luksuz svaki dan odlaziti u lokalnu trgovinu po svježe narezane sireve i narezke, pa sastojci koje koristimo kod kuće nisu toliko svježi. Jedno od rješenja je pohraniti ih u zamrzivač. Prodavaonice sendviča često imaju vlastiti rezač, koji im omogućuje rezanje sastojaka na potrebnu debljinu svaki put. Ovo je nešto s čime se ne možete natjecati osim ako nemate jako oštre noževe.

Izrada sendviča

Pravi sendviči su umjetnička djela, slažući sve kako treba, od kruha do začina. Omjer materijala je od velike važnosti. Potrebna vam je prava količina povrća, masti i začina kako biste uravnotežili sendvič i ne ispali previše mokri. Nemojte pretrpavati sendvič. Koliko god volite majonezu, nemojte pretjerivati.

Jedan od načina da spriječite da se sendvič razmoči je da ga pojedete čim ga napravite. Ako ga želite ponijeti sa sobom u ured, sastavite ga prije konzumiranja. Sasvim sigurno nije zgodno posebno pakirati njegove sastojke, ali je dobro da mokri sastojci (rajčice, kiseli krastavci i sl.) ne budu u istoj posudi sa suhim (sir, naresci, kruh). Ako koristite namaz, namažite ga na kruh zadnji čas.

Začini

Da, sendvičima su potrebni i začini, poput malo limunovog soka, svježeg začinskog bilja ili kvalitetne soli i papra (osobito na sastojcima kao što su lisnato povrće, rajčica, avokado) mogu vašim sendvičima dati drugu dimenziju. Isprobajte nove okuse poput karameliziranog luka umjesto sirovog.

Iskustvo

Ljudi za pultom su profesionalci i njihov je posao kreirati ukusne poslastice za svoje kupce. Za cjelokupan doživljaj važno je i osoblje na recepciji trgovine koje nam pomaže odabrati pravi sendvič prema našim preferencijama, pa da, gostoprimstvo i dobra usluga čine naš sendvič boljim okusom.

Zaključak

Razmislite o tome kakvu vrstu sendviča želite napraviti i u skladu s tim nabavite prave sastojke. Na primjer, onaj s tunjevinom ili salatom od piletine trebat će čvršći kruh nego onaj sa šunkom i sirom. Koristite samo najsvježije i najkvalitetnije sastojke i odaberite dobar kruh pitajući pekaru, umjesto da koristite njihov standardni tost. Zabavite se eksperimentirajući sa začinima i gotovim umacima. Ako obratite pažnju na sve ovo, napravit ćete puno ukusnije sendviče nego inače!

časopis za masline.gr

Exit mobile version