Zagreba Lajfhaki

Zdrava grickalica koja utažuje želju za sladoledom – Evo kako ga napraviti

Zdravija alternativa sladoledu jednako je osvježavajuća i jednostavna za napraviti: smrznute pločice jogurta sa svježim voćem u kojima će uživati ​​i odrasli i djeca.

Smrznute pločice jogurta sa svježim voćem postale su viralne na društvenim mrežama kao idealan, zdrav međuobrok koji ujedno zadovoljava i želju za hladnim sladoledom. To je jogurt koji pomiješamo sa svježim voćem, orašastim plodovima ili čime već volimo, a zatim ga špatulom rasporedimo po limu za pečenje i zamrznemo u zamrzivaču. Ovo se reže na komade, koliko god želimo, i uživa u ohlađenom.

Svježe trešnje i borovnice stavljamo u smrznute jogurt pločice koje ovdje pripremamo. Dodajte malo kokosa i tamne čokoladne kapljice, koje nisu obavezne, ali daju okus i teksturu. Mi koristimo agavin sirup za slatki okus, ali možete dodati med, javorov sirup ili ništa ako više volite da su jogurt pločice potpuno nezaslađene.

Lagan je desert i možemo se “poigrati” u njegovoj pripremi ovisno o tome što imamo kod kuće. Na primjer, u štanglice možemo staviti malo suhog voća, poput grožđica, orašastih plodova i meda, koji su laki sastojci.

Proces je jednostavan, brz i zabavan za sklapanje prijateljstva s djecom!

Bitno je paziti da tava koju ćemo koristiti stane u zamrzivač! U suprotnom smjesu prilagodite manjim posudama.

Recept za smrznute jogurt pločice sa svježim voćem

  • Stupanj težine: lako
  • Vrijeme pripreme: 10 minuta plus čekanje u zamrzivaču
  • Vegetarijanac | Bez glutena

Sastojci za tepsiju veličine otprilike 30×25 cm

50 gr. borovnice

200 gr. trešnja

15 g ručno lomljenog kokosovog čipsa ili naribanog kokosa

600 gr. jogurt

20 gr. gorke čokoladne kapljice

1 žlica ekstrakta vanilije

50 gr. agavin sirup

Provedba

Operite voće i ostavite da se osuši. Trešnjama izvadite košticu i prerežite ih na pola ili četvrtine.

Ulijte jogurt u zdjelu i dodajte agavin sirup i vaniliju. Dobro promiješajte.

Dodajte kokos i čokoladne kapljice i promiješajte. Dodajte borovnice i trešnje i promiješajte.

Plitki pleh ili pleh veličine oko 30×25 cm obložite papirom za pečenje. Pripremljenu smjesu rasporedite silikonskom špatulom. Želimo da bude tanko poput čokoladice i ravnomjerno naslagano.

Stavite u zamrzivač dok se dobro ne zamrzne, najmanje 1 ½ – 2 sata.

Izrežite kako želite i spremite u tupperware ili ziplock vrećice pogodne za zamrzavanje i držite u zamrzivaču.

vl.gr

Exit mobile version